...KARJALANPIIRAKOITA ja

lisänä tietenkin munavoita Kieli ulkona

1273749246_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen piirakoihin otin Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauho-pussin kyljest.

Eli:

RIISITÄYTE:

5 dl vettä

2½ dl puuroutuvaa riisiä

1 l maitoa

3/4 tl suolaa

 

KUORITAIKINA:

2 dl kylmää vettä

1 tl suolaa

5½ Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja

 

VOITELUUN:

50 g Sunnuntai Leivontamargariinia

1 dl vettä

 

 1. Lisää kiehuvaan veteen riisi. Anna kiehua n. 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 30 -35 minuuttia. Mausta suolalla. Jäähdytä täyte.

2. Valmista kuoritaikina puuron kypsyessä. Sekoita kylmän veteen suola ja jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi.

3. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 30 palaan. Otörittele palat palloiksi ja lististä ne matalammiksi. Pane levyt muovin alle ja ripottele väleihin hieman jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi.

4. Kauli taikinalevyt ohuiksi pyöreisksi piirakan kuoriksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Pinoa kuoret limittäin ja ripottele väliin jauhoja. Peitä muovilla kuivumisen estämiseksi. Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen.

5. Levitä kuorelle täytettä. Nosta reunast keskelle ja rypytä molemmislla etusormilla. (Ite en tee ihan näin. Eli en nosta reunoja keskelle, vaa alan rypyttää ihan suoraan.)

6. Nosta piirakat pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin.

7. Kasta kypsät piirakat kuumaan vesi-rasvaseokseen ja peitä voipaperilla ja leivinliinalla. (Ideana, et kuori pehmenesi)